Officiële opening Blaak House

February 2018

OFFICIËLE OPENING GERENOVEERD BLAAK HOUSE

Kantoorgebouw Blaak 34, Rotterdam

 

7 februari 2018 – In bijzijn van wethouder R. Simons is vandaag het volledig gerenoveerde kantoorgebouw aan de Blaak 34, officieel geopend. Authentieke details in dit monumentale, voormalige bankgebouw zijn weer in ere hersteld en aangevuld met state of the art faciliteiten voor de moderne kantoorgebruiker. Het gebouw, Blaak House, is herontwikkeld tot een exclusief multi tenant gebouw met in totaal 9.500 m2 verdeeld over een souterrain, begane grond en 6 verdiepingen. Sinds november 2017 heeft Tribes hier, op de begane grond en de eerste verdieping, een vestiging voor flexibele werkplekken. Er is daarnaast nog 7.000 m2 voor verhuur beschikbaar.

Blaak House vormde in de jaren ’50 van de vorige eeuw samen met Blaak 28 en 40, het financiële district van Rotterdam. Eigenaar REAL I.S. heeft in samenwerking met het Rotterdamse V8 Architecten, het kantoorgebouw nu hoogwaardig gerenoveerd. Vooral het hart van Blaak House is spectaculair; een atrium verbindt alle vloeren met elkaar en brengt licht in het hart van het gebouw. Deze ruimte beschikt over een imposante bar en functioneert daarnaast als ontvangstruimte voor alle huurders.

De grote verdiepingsvloeren, variërend in grootte van 630 tot 1.620 m2, zijn flexibel indeelbaar en bieden ruimte aan totaal circa 800 werkplekken.

Julia Böhm, Hoofd van Asset Management International bij Real I.S.: “We zijn er trots op dit verborgen juweel van Rotterdam weer glans te hebben kunnen geven. De originele kluisruimtes, art deco lampen, marmeren vloeren en andere authentieke details maken dit echt tot een unieke kantoorlocatie. Ons hoge ambitieniveau waar het de afwerking betreft in combinatie met de faciliteiten en de levendige omgeving in het hart van de stad, maken dat ik alle vertrouwen heb ik een snelle verhuur van de nog beschikbare ruimtes.”

Betrokken partijen
REAL I.S. Groep
De Real I.S. Groep is sinds meer dan 25 jaar de in vastgoedbeleggingen gespecialiseerde financiële dienstverlener van de BayernLB. De onderneming is verbonden met de Sparkassen-Finanzgruppe en behoort tot de leidende asset managers op de Duitse markt. Naast alternatieve beleggingsfondsen (special AIF’s en closed-ended public AIF’s) omvat het aanbod aan producten en diensten ook individuele fondsoplossingen, club deals en joint ventures. De onderneming heeft meer dan 7,7 miljard euro aan beheerd vermogen. Tot de Real I.S. Groep behoren twee  ondernemingen met vergunning die beleggingsfondsen beheren (KVGs) zoals genoemd in het KAGB [wetboek op de beleggingsmaatschappijen] en de Real I.S. Groep heeft dochtermaatschappijen resp. vestigingen in Frankrijk, Luxemburg, Spanje, Nederland en Australië. Verdere informatie is te vinden op: www.realisag.de
Cushman & Wakefield is verantwoordelijk voor de verhuur van Blaak House.
Savills heeft het (technisch) project management voor haar rekening genomen en
Van Omme & De Groot is de betrokken aannemer.
Als architect heeft REAL I.S. samengewerkt met V8 Architecten uit Rotterdam.

Noot voor de redactie:
Fotocredits: Ossip van Duivenbode, Rotterdam.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met
Birgit Lehmann-Schraut, Real I.S. AG
Tel. +49 89 489082 226, birgit.Lehmann@realisag.de
www.realisag.de